Werk en Hobby verenigd

De mensen die mij kennen weten dat ik in mijn vrije tijd graag een stuk ga hardlopen.

Gisteren kwam ik een artikel tegen welke mijn hobby, hardlopen, combineert met mijn werk in de Business Intelligence. Onder hardlopers wordt veel gebruik gemaakt van Apps om looproutes vast te leggen. Zelf laad ik graag de route in via Google Earth om deze vervolgens te combineren met de gegevens van FUNDA. Op deze manier kan ik onderweg lekker de te koop staande huizen langs de route bekijken en dromen van panden die ik nooit zal kunnen betalen.

In de hier naast afgebeelde B.I.-visualisatie zijn gelopen routes uitgezet op een plattegrond van een stad. De kenners zullen de stad, mijn favoriete stad, vast al herkend hebben: Parijs. De kaart laat, voor wie Parijs kent, geen bijzondere zaken zien. De vraag blijft altijd, wat kun je nu met dit soort informatie.

Ga ik juist daar lopen waar het druk is (en dus ook mooi) of zoek ik juist de rust op? Of moet ik misschien hardlooprondleidingen door mijn stad als product gaan aanbieden, omdat ik weet dat er hele mooie routes niet ontdekt zijn door mensen. Voor mijn volgende bezoek aan Parijs heb in ieder geval een aantal plekken ondekt waar ik eens wil gaan kijken, want ondanks dat ik de stad vaak gezien heb tijdens de anderhalf jaar dat ik opdracht voor SFR, een franse klant heb gedaan zijn er nog steeds stukken van deze mooie stad onbekend voor mij.

Hier heb ik deze mooie plaatjes ontdekt. De echte bron is de site van Nathan Yau die ik zeker in de gaten ga houden voor meer van dit soort voorbeelden die het makkelijker maken om uit te leggen wat mijn vak business Intelligence nu inhoudt.

Leave a Reply